ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа Дніпропетровщині біженців забезпечили тимчасовим житлом

На Дніпропетровщині біженців забезпечили тимчасовим житлом

В Дніпропетровській області тисячі переселенців із зони АТО забезпечили тимчасовим житлом. Найбільше біженців оселилися у Дніпропетровську.

На Дніпропетровщині тимчасовим житлом забезпечили понад 20 тисяч переселенців. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Дніпропетровської  облдержадміністрації.

«До органів місцевої влади та координаційних центрів Дніпропетровщини звернулось більше 55 тисяч переселенців. Понад 20 тисячам з них, які не змогли вирішити питання самостійно, була надана допомога у забезпеченні тимчасовим житлом», – йдеться в повідомленні.
 
У прес-службі зазначили, що лідером у розселенні переселенців став Дніпропетровськ. Тут оселилося майже 14 тис. людей. Наступними за кількістю переселенців є Кривий Ріг (понад 9,3 тис.), Павлоград (понад 6,1 тис.), Дніпродзержинськ (4,2 тис.), Нікополь (понад 2,8 тис.).
 
Більше 2,2 тисячі людей оселилися у Васильківському районі, понад 2,1 тисячі – у Межівському. Майже 1,8 тисячі мешкають тепер у Новомосковську, більше 1,7 тисячі – у Дніпропетровському районі, близько 1,5 тисячі – у Тернівці. Найменша кількість переселенців – 58 людей – обрали для проживання Софіївський район, що за кількістю людей поступився Широківському (79 переселенців) та Царичанському районам (110 переселенців).
 
Тимчасове житло для переселенців надано в закладах освіти, охорони здоров’я, соцзахисту, гуртожитках, санаторіях та готелях різних форм власності, переважно комунальної та державної.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінрегіоні впевнені, що будівництво житла суттєво знизить ціни на його оренду. У відомстві відмічають, що наразі винаймати квартиру – задоволення не з дешевих. Особливо ціна оренди зросла через появу великої кількості переселенців.
 
Коментарі (0)