ГоловнаКоментаріЖитлоУкраїні обіцяють суттєве зниження цін на оренду житла

Україні обіцяють суттєве зниження цін на оренду житла

У Мінрегіоні впевнені, що будівництво житла суттєво знизить ціни на його оренду. У відомстві відмічають, що наразі винаймати квартиру – задоволення не з дешевих. Особливо ціна оренди зросла через появу великої кількості переселенців.

Пілотний проект будівництва житла, партнером уряду в якому, ймовірно, стане китайська будівельна компанія CITIC, дасть поштовх розвитку ринку іпотечного та орендованого житла. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв'ю «Укрінформу».

«На сьогодні орендоване житло в Україні достатньо дороге. Висока ціна оренди продиктована і появою великої кількості переселенців, які потребують житла. Приблизна вартість оренди однокімнатної квартири - 4-5 тис. грн, двокімнатної - близько 7 тис. грн у Києві. Ми провели перерахунки: якщо залучити кошти на 15 років під ті відсотки, які ми сьогодні залучаємо, то оренда нової квартири буде близько 2,5-3 тис. грн. Таке помешкання зможуть орендувати, наприклад, організації для своїх співробітників», - сказав пан Зубко.
 
Він також розповів про інші інвестиційні проекти. Зокрема, у Берліні підписано Меморандум та Рамкову угоду між урядом України та Кредитною установою (KfW) про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн євро.
 
«Постатейно: 100 мільйонів - в енергетику, 100 мільйонів - у інфраструктуру, 100 мільйонів - на підтримку системи життєзабезпечення України і 200 мільйонів - у загальний фонд бюджету», - уточнив Геннадій Зубко.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наприкінці березня стало відомо, що китайська компанія CITIC ConstructionCo. Ltd готова надати Україні кредит у розмірі 15 млрд дол на будівництво доступного житла. 
 
Відповідний меморандум підписали в Києві уповноважений глави Мінрегіону України (за дорученням Віце-прем'єра Геннадія Зубка) і уповноважений CITIC ConstructionCo. Ltd.
 
У Мінрегіоні повідомляють, що кредит дається під мінімальні відсотки, строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.
 
Меморандум передбачає розвиток державної житлової політики, будівництво доступного житла, формування фонду соціального житла, розгортання молодіжного житлового будівництва, кредитування індивідуальних сільських забудовників, реалізацію інфраструктурних проектів.
 
Коментарі (0)