ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНа Донеччині відкрилося два Центри безпеки громадян

На Донеччині відкрилося два Центри безпеки громадян

Фінансування Центрів безпеки здійснюватиметься коштом обласного бюджету та бюджетів об’єднаних громад.

Фінансування Центрів безпеки здійснюватиметься коштом обласного бюджету та бюджетів об’єднаних громад.

На сьогоднішній день без пекові послуги вважаються найпершими та найголовнішими для громадян. Обов’язком держави є забезпечення цих послуг та їх якісне надання на рівні громад. Особливо у прифронтовій Донеччині, де ризики виникнення надзвичайних ситуацій набагато вищі, ніж будь-де.

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр- Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки до Краматорська, повідомляє прес-служба Мін регіону.

Зокрема, два Центри безпеки громадян було відкрито у Іллінівській та Миколаївській ОТГ Донецької області. Така можливість сьогодні реалізована завдяки спільному  з ДСНС, Мінрегіоном  та Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією проекту в рамках децентралізації.

Він повідомив, що фінансування Центрів безпеки здійснено коштом обласного бюджету та бюджетів об’єднаних громад. «В рамках децентралізації ми делегували громадам повноваження, передали ресурси. Крім цього, Мінрегіоном спільно з ДСНС були розроблені на допомогу громадам Рекомендації зі створення Центрів безпеки. Такі ж Рекомендації були розроблені зі створення ЦНАПів, Нового освітнього простору та амбулаторій. Сьогодні ми бачимо матеріалізацію реформи – функціональні Центри безпеки, де розміщено пожежний підрозділ, а також особовий склад відповідного відділу поліції. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію й забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події. Це інвестиція у безпеку громади, а відтак врятовані людські життя та збережене майно», – наголосив Геннадій Зубко.

Довідково: Для створення Центру безпеки громадян Миколаївської ОТГ Донецькою ОДА із бюджету виділено 7 млн грн. Центр розміщується у спорудах 8-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області. Передбачено також сумісне розміщення в будівлі особового складу Слов’янського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області.

Окрім того, із бюджету Миколаївської ОТГ виділено 60 тис. грн для закупівлі зимового форменого одягу. За кошти ДСНС України виділено новий пожежний автомобіль підвищеної прохідності на базі шасі МАЗ АЦ-4-60 (530905)-515 М вартістю майже 4,6 млн грн.

З обласного бюджету на створення Центру безпеки громадян в Іллінській ОТГ виділено 7 млн грн. Придбано пожежний автомобіль підвищеної прохідності АЦ-40(4310)-190 на конверсійному шасі КАМАЗ-4310. Закуплено меблі, обладнання, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Окрім того, з бюджету Іллінівської ОТГ виділено 500 тис. грн для благоустрою прилеглої території. Передбачено також сумісне розміщення в будівлі особового складу відділу поліції. Центр безпеки громадян Іллінівської ОТГ буде обслуговувати понад 11 тис. громадян.

 

 
Коментарі (0)