ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаНа енергозбереження направлять мільйони

На енергозбереження направлять мільйони

Уряд виділить 500 млн грн на енергозбереження. Ці кошти мають бути використані вже до кінця року для заміни газових котлів на котли з альтернативними видами опалення, а також для утеплення будинків.

Кабінет Міністрів забезпечив виконання програми з енергозбереження у розмірі 500 мільйонів гривень. У цьому запевняє Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, - повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначив пан Семерак, програма з енергозбереження реалізується за кошти Європейського Союзу і становить майже 500 млн грн, які мають бути використані вже до кінця цього року для заміни газових котлів на котли з альтернативними видами опалення, а також для утеплення будинків та заміни вікон.

Окрім того, за словами Міністра, 50 млн грн з цих коштів буде скеровано на зниження кредитних ставок для населення.

«Уряд доручив протягом тижня підготувати процедуру зниження фінансування кредитних ставок для населення щодо коштів, спрямованих на проведення енергоощадних заходів», – зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін планує переобладнати газові котельні на роботу з альтернативними видами палива, аби прожити опалювальний сезон з теплими батареями. Проте, це буде безрезультатно, якщо українці не займуться утепленням своїх будинків. Такої думки притримується виконавчий директор Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Андрій Чубик.

Катерина Ляшевська

Реклама: Ваш малюк полюбляє дивитися фільми онлайн? Заходьте до нас на ресурс i ви побачите великий каталог фільмiв!

 

 
Коментарі (0)