ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа капремонті дніпровські чиновники «відмили» майже 70 млн грн бюджетних коштів

На капремонті дніпровські чиновники «відмили» майже 70 млн грн бюджетних коштів

На капремонті та освітленні фасадів дніпровські чиновники «відмили» майже 70 млн грн бюджетних коштів
Індустріальний суд міста Дніпра опублікував ухвалу, у якій повідомляється, що на капітальному ремонті та архітектурному освітленні головних будівель дніпровські чиновники непогано нагріли руки. 
 
Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.
 
В ході досудового розслідування було встановлено, що посадові особи Департаменту стратегічного розвитку та інвестицій Дніпровської міської ради за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Північпромбуд» та ТОВ «Ендіміон» організували незаконну фінансову схему розкрадання бюджетних коштів. Гроші були виділені на капітальний ремонт та архітектурне освітлення головних фасадів будівель житлового фонду м. Дніпра по проспекту Дмитра Яворницького, вулицях Курчатова та Харківській та на площі Вокзальній.
 
Прокуратура встановила, що протягом 2018 року Департамент уклав п’ять договорів на капітальний ремонт з ТОВ «Північпромбуд» та два договори з ТОВ «Ендіміон». Загальна сума укладених договорів становила 69,07 млн. гривень. На ремонт одного лише будинку за адресою пр. Дмитра Яворницького, 100, Департамент був готовий виділити 22 мільйони гривень. Що цікаво, учасниками у вказаних електронних торгах виступали саме зазначені комерційні товариства. А це дає всі підстави вважати що вказані товариства пов'язані між собою, а їх посадові особи діяли спільно на виконання єдиного злочинного умислу, пов'язаного із розкраданням бюджетних коштів.
 
Наприклад, відповідно до договорів, ТОВ «Північпромбуд» мало виконати капітальний ремонт фасаду будівель за адресами вул. Курчатова, 2, та вул. Курчатова, 4. Однак під час огляду цих будівель візуальних ознак проведення будь-яких робіт по ремонту фасадів виявлено не було. Зазначимо, що договори були укладені на загальну суму 7 837 491, 83 грн., яка успішно перейшла до рук чиновників.
 
Окрім цього, за вказаними договорами вже були підписані деякі акти (не)виконання робіт та здійснено безпідставне перерахування бюджетних грошових коштів на рахунки вказаних підприємств.
 
Також зазначається, що на сьогодні Департамент стратегічного розвитку та інвестицій Дніпровської міської ради перебуває в стані припинення, що говорить про наміри учасників злочину знищити або приховати сліди протиправної діяльності. Внаслідок цього міськрада зняла з балансу Департаменту всі цінності та основі засоби і передала їх на баланс КП «Розвиток Дніпро» Дніпровської міської ради. 
 

Наразі прокуратура досліджує схему перерахування грошових коштів та встановлює місцезнаходження осіб, причетних до злочинної діяльності. Окрім цього, встановлюється взаємозв'язок між фігурантами та визначається роль кожного з них, їх причетність до вчинення кримінального правопорушення. 

 
Коментарі (0)