ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНа харківські кладовища прийшли волонтери

На харківські кладовища прийшли волонтери

У благоустрої місць поховань у Харкові беруть участь не лише працівники кладовищ, а й волонтери, звичайні жителі міста

У благоустрої місць поховань у Харкові беруть участь не лише працівники кладовищ, а й волонтери, звичайні жителі міста.

Про це сьогодні повідомив завідувач міського цвинтаря №2 Іван Кузин.

За його словами, уже два тижні в рамках двомісячника благоустрою «Зелена весна» приводять до ладу території міських кладовищ.

«Завдяки теплій погоді вже два дні ми підключаємо водопостачання, фарбуємо труби, огорожі й ворота. Завезено потрібну кількість піску, регулярно вивозимо сміття. Біля центрального входу монтуємо альтанку для відпочинку відвідувачів. Керівництво КП «Ритуал» ставить нам максимальні завдання, і ми намагаємося виконувати їх у повному обсязі», - зазначив завідувач кладовища.

Він уточнив, що територію більш ніж у 20 га прибирають чотири працівники, також залучаються волонтери. Іван Кузин зазначив, що харків'яни самі пропонують допомогу в прибиранні військових меморіалів, крім того, постійно стежать за станом могил і родичі похованих.

За словами завідувача, тепер на кладовищі пиляють обрізані дерева, прибирають центральні алеї, де передбачено місця, куди - відповідно до рекомендацій керівництва цвинтаря - відвідувачі зносять сміття з могил.

Іван Кузин уточнив, що, якщо за могилою нікому доглядати, порядок на ділянці обов'язково підтримують працівники кладовища.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)