ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНа київський БСА модернізували систему опалення

На київський БСА модернізували систему опалення

Модернізація існуючої системи опалення, а саме встановлення високоефективної теплонасосної станції, була проведена з метою зменшення споживання теплової енергії від джерел централізованого теплопостачання
Модернізація існуючої системи опалення, а саме встановлення високоефективної теплонасосної станції, була проведена з метою зменшення споживання теплової енергії від джерел централізованого теплопостачання, повідомляє прес-служба підприємства.
 
Завдяки цьому, тільки за четвертий квартал 2017-го року було досягнуто економії 90 тис. грн. при середній добовій температурі-3 -5 С. При зниженні температури до -10 - 15 С планується досягнення економії близько 240 тис. грн. за квартал.
 
Додатково:
 
Правобережна станція є структурним підрозділом Бортницької станції аерації і призначена для прийому і перекачування, з попереднім вилученням великих відходів, побутових та промислових стічних вод до голови очисних споруд БСА. Проектна потужність насосної станції 600 000 м3/добу.
 
Територіально насосна станція розміщена в правобережній частині м. Києва, тому опалення і гаряче водопостачання станції здійснюється з тепломережі Київської ТЕЦ №5. Річна потреба тепла складає 274,307 Гкал/рік.
 
Улаштування на Правобережній насосній станції високоефективної теплонасосної станції є одним з найперспективніших напрямків енергозбереження.
 

Тепловий насос використовує тепло, яке постійно присутнє в стічних водах і перетворює його на корисне тепло для опалення та гарячого водопостачання. Позитивним моментом у цьому способі одержання корисного тепла є те, що при практично необмеженому використанні джерела тепла (стоки, які перекачуються), не використовується зовнішнє теплопостачання та не завдається шкода навколишньому середовищу. 

 
Коментарі (0)