ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа «кіотські» квоти України вже є багато бажаючих

На «кіотські» квоти України вже є багато бажаючих

Сьогодні вже ведуться переговори з кількома європейськими країнами, які зацікавлені в придбанні українських квот на викиди

Сьогодні вже ведуться переговори з кількома європейськими країнами, які зацікавлені в придбанні українських квот на викиди.

Про це на брифінгу 12 грудня повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський.

«Багато країн наразі спостерігають за нашим спільним проектом з Іспанією, – відзначив Микола Злочевський. - Для них важливим є прозорість та ефективність використання коштів. Переконаний, найближчим часом Іспанія збільшить обсяги купівлі квот на викиди в України», - сказав міністр.

На його переконання, відновлення участі України у торгівлі квотами на викиди в рамках Кіотського протоколу дозволить збільшити видатки державного бюджету на реалізацію проектів, спрямованих на захист довкілля.

М.Злочевський зауважив, що Україна в рекордно стислі строки провела роботу з відновлення повноцінного статусу  в Кіотському протоколі – лише 4 місяці. На його думку, цьому сприяла зміна керівництва Державного агентства екологічних інвестицій України. Міністр нагадав, що Україна була частково позбавлена прав на торгівлю квотами на викиди, через недоліки в звітності 2009-2010 року, яку готував минулий уряд. «Нова команда в Державному агентстві екологічних інвестицій зробила все для відновлення торгівлі квотами. Тепер перед нею стоїть нове завдання – збільшити надходження коштів до державного бюджету для реалізації екологічних проектів в рамках Кіотського протоколу.

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», у місті Бонн (Німеччина) 9 березня  на 19-му засіданні спеціального підрозділу секретаріату ООН Україна отримала позитивне рішення в питанні відновлення повноцінної участі в механізмах Кіотського протоколу.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)