ГоловнаВибір редакціїПодіїНа Кіровоградщині учасники АТО отримали більше 5 тис земельних ділянок

На Кіровоградщині учасники АТО отримали більше 5 тис земельних ділянок

Від початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників антитерористичної операції земельними ділянками у Кіровоградській області станом на сьогодні військові вже завершили процес оформлення у власність 5022 земельних ділянок.
Від початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників антитерористичної операції земельними ділянками у Кіровоградській області станом на сьогодні військові вже завершили процес оформлення у власність 5022 земельних ділянок. Проекти землеустрою затверджені на наділи загальною площею майже 9,3 тис. гектарів. Найбільшу кількість земельних ділянок учасникам АТО надали у Новомиргородському (712 загальною площею 1,4 тис. га), Кіровоградському (594 загальною площею понад 1 тис. га), Олександрійському (299 загальною площею 590 га) та Знам’янському (285 загальною площею 522,5 га) районах Кіровоградської області.
 
Загалом на Кіровоградщині учасники АТО та члени родин загиблих воїнів отримали 9155 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Після завершення процедури оформлення військові отримають у власність землі загальною площею понад 17 тис. гектарів.
 
Найбільшу кількість дозволів на розроблення земельної документації учасники АТО отримали у Кіровоградському (1048), Новомиргородському (962), Знам’янському (768), Олександрівському (666) та Олександрійському (632) районах Кіровоградської області.

Довідково
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. 

 
Коментарі (0)