ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа порталі Дія можна буде оформити субсидію, пенсію та державну соціальну допомогу

На порталі Дія можна буде оформити субсидію, пенсію та державну соціальну допомогу

Мінсоцполітики спільно з Мінцифри розширюють пілотний проєкт із впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях
Мінсоцполітики спільно з Мінцифри розширюють пілотний проєкт із впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Запровадять понад десять нових соціальних послуг у пілотних областях, які зараз визначаються. На порталі Дія можна буде оформити онлайн житлові субсидії, отримання пенсій, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, а також звернення в електронній формі за соціальними послугами. Уряд схвалив відповідну постанову.
 
Тепер, щоб отримати житлові субсидії, не потрібно буде збирати купи документів та ходити в різні установи. Достатньо заповнити заявку на порталі Дія. 
 
У межах пілотного проєкту українці зможуть отримувати державну соцдопомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; на дітей одиноким матерям; на тяжкохворих дітей; під час усиновлення дитини; особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
 
Також люди зможуть на порталі Дія отримувати пенсії, звертатися за наданням соціальних послуг та призначенням компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Можна буде подавати усі необхідні заяви та декларації в електронному вигляді, без зайвих черг та витраченого часу.
 

До кінця 2021 року пілотний проєкт запрацює для громадян не менше, ніж у двох областях. Таке рішення було ухвалене за результатами успішного завершення першого пілотного проєкту з впровадження ЄІССС, в якому брали участь працівники чотирьох територіальних управлінь соціального захисту населення та п’яти територіальних громад Київської та Житомирської областей. 

 
Коментарі (0)