ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНа програму екологічного благополуччя столиці необхідно 3,3 млрд грн

На програму екологічного благополуччя столиці необхідно 3,3 млрд грн

Пріоритетним завданням є покращення екологічного стану столичних водойм, ліквідація ртутного забруднення, охорона і раціональне використання земель, збереження природно-заповідного фонду та формування екологічної культури загалом

На реалізацію Програми протягом трьох років потрібно 3,3 млрд грн. Більшу частину коштів — 2,8 млрд грн — залучатимуть із міського бюджету, решта 0,5 млрд — кошти інвесторів та підприємств.

Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

«Цільова програма складається із двох підпрограм. Перша націлена на охорону довкілля. Зокрема, пріоритетним завданням є покращення екологічного стану столичних водойм, ліквідація ртутного забруднення, охорона і раціональне використання земель, збереження природно-заповідного фонду та формування екологічної культури загалом. У рамках програми забезпечуватиметься також охорона та відтворення видів тварин, занесених до Червоної книги України», - йдеться у повідомленні.

Друга підпрограма передбачає організацію міського благоустрою. Зокрема, заплановано комплексний благоустрій пляжів та зон відпочинку біля води у Києві, облаштування рекреаційних, спортивних, соціально- культурних комплексів на землях водного фонду із залученням інвестицій та будівництво пішоходних мостових переходів через водні об'єкти. Також передбачено розвиток розсадницької справи на базі МДР «Теремки», реконструкція і капітальний ремонт парків, скверів та об'єктів зеленого господарства міста. Мають побудувати і сучасний Центр захисту тварин.

Загалом метою програми організації міського благоустрою на 2016–2018 роки є забезпечення якості довкілля, створення умов для зменшення рівнів техногенного навантаження та природні ресурси міста.

 

 
Коментарі (0)