ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа ще неіснуючий «енергоефективний» фонд планують витратити мільйони

На ще неіснуючий «енергоефективний» фонд планують витратити мільйони

Україна у цьому році направить 800 млн грн. для фінансування Фонду енергоефективності, який поки що не створений. Це передбачає фінансова модель Фонду, яку представили у Мінрегіоні.

Україна готова направити 800 млн грн. разом із міжнародними фінансовими донорами для фінансування Фонду енергоефективності. Це передбачає представлена Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ фінансова модель. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

«Необхідно додатково прописати модель Фонду та законодавчо забезпечити інструменти для ймовірної захисту інвестицій та повернення коштів. Ці заходи допоможуть вивести Україну на абсолютно незалежний енергетичний рівень», - сказав він.

При цьому він підкреслив, що залучені інвестиції і технології в рамках функціонування такого Фонду дозволять економити 45% енергоресурсів країни. Розроблена модель представленого Фонду енергоефективності довела свою ефективність, зокрема, в Литві.

За даними чиновника, до теперішнього часу обсяг ринку енергоефективності України оцінюється близько в 40 млрд дол, річний обсяг інвестицій – порядку в 1,5 млрд дол.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за рахунок позики міжнародного банку реконструкції та розвитку проведе заходи з підвищення енергоефективності у восьми містах в рамках проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Загальна вартість робіт складатиме 300 млн дол.

 
Коментарі (0)