ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа території Хмельниччини налічується понад 500 довгобудів

На території Хмельниччини налічується понад 500 довгобудів

Окремі з них вже не підлягають добудові через аварійний стан, а в деяких відпала потреба. Державні кошти у цьому році будуть, в першу чергу, спрямовуватись на добудову соціально важливих об'єктів

Ситуація у будівельному комплексі Хмельницької області минулого року залишалась доволі складною, проте, відбулись окремі позитивні зрушення, що дозволяють більш оптимістично дивитись у завтрашній день. 

Про це заявив заступник голови Хмельницької ОДА Леонід Гураль, відкриваючи нараду з питань розвитку будівельної галузі в регіоні, інформує прес-служба.

За його словами, основними напрямками роботи облдержадміністрації у сфері будівництва є добудова незавершених об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення в населених пунктах області, розвиток соціальної інфраструктури районів та міст, ефективне використання державних коштів, спрямованих на ці цілі. 

Так, за рахунок коштів з державного, обласного та місцевих бюджетів минулого року добудовано (реконструйовано) та введено в експлуатацію деякі соціально-важливі для населення об'єкти. Також здійснювалось будівництво та реконструкція газопроводів, очисних споруд та котелень в населених пунктах області, капітальні ремонти лікарень, інтернатів та інших соціальних закладів, значні кошти освоєні по ремонту доріг.

Крім того, 2011 рік можна визначити як рік значних змін у нормативно-правовому регулюванні сфери проектування та будівництва.

Проте, на території області залишається більше 500 довгобудів, будівництво яких розпочато ще у минулому столітті. Окремі з них вже не підлягають добудові через аварійний стан, а в деяких відпала потреба. Державні кошти у цьому році будуть, в першу чергу, спрямовуватись на добудову соціально важливих об'єктів. Разом із тим, планується розпочати будівництво двох нових закладів охорони здоров'я та дитячих садочків. 

В області понад 80 недобудованих житлових будинків, термін введення яких в експлуатацію порушено більш, ніж на рік. Найбільше таких у містах Хмельницький – 30, у м. Кам'янець-Подільський – 12. Призупинення будівництва житлових будинків створює певну соціальну напругу, негативно впливає на імідж не лише забудовників, але й органів влади на місцях. 

На завершення, Леонід Гураль висловив сподівання, що завдяки співпраці місцевих органів виконавчої влади, самоврядування, забудовників та всіх структур, які беруть участь у процесі житлового будівництва, у поточному році буде збільшено обсяги будівельних робіт.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)