ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняНа Тернопільщині запроваджують енергоменеджмент у бюджетній сфері

На Тернопільщині запроваджують енергоменеджмент у бюджетній сфері

На Тернопільщині Держенергоефективності закликало місцеву владу запроваджувати енергоменеджмент у бюджетній сфері.

На Тернопільщині Держенергоефективності закликало місцеву владу запроваджувати енергоменеджмент у бюджетній сфері.

Енергоменеджмент – необхідний крок для оптимізації енерговитрат у бюджетних установах та заощадження значних сум бюджету. У цьому місцеву владу та громаду Тернопільщини переконували експерти Держенергоефективності під час спеціалізованого семінару.

У свою чергу, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов запевнив у зацікавленості регіону у питаннях енергоефективності: «Щоденний контроль витрат енергоносіїв, що передбачає цілу систему енергетичного менеджменту, дає можливість зекономити до 20% енергоносіїв, а це — значна економія місцевого бюджету. Заощаджені кошти у подальшому можна направити на інші проекти з енергоефективності, а також розвиток інфраструктури, об’єктів соціальної сфери тощо».

Енергоменеджмент вже успішно впроваджується в Тернополі та Чорткові.

Зі свого боку, експерт Держенергоефективності Владислав Семігін пояснив, що Агентство готове всебічно підтримувати місцеву владу у напрямку впровадження енергомоніторингу у школах, дитсадках, лікарнях тощо.

Зокрема, Держенергоефективності посилить співпрацю з Тернопільською міською радою у питаннях енергоменеджменту. На семінарі відбувся обмін відповідними примірниками Меморандуму про партнерство, підписаними Головою Агентства С. Савчуком та мером м. Тернопіль С. Надалом.

 
Коментарі (0)