ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Україну подають в європейський суд з-за кліматичних змін

На Україну подають в європейський суд з-за кліматичних змін

Позов подала група екологічних активістів з Португалії, які стверджують, що екологічні катаклізми на європейському континенті порушили їх права

 

Позов подала група екологічних активістів з Португалії, які стверджують, що екологічні катаклізми на європейському континенті порушили їх права. Через недостатню боротьбу з глобальними змінами клімату України і ще 32 країн постануть перед Європейським судом. Про це на сторінці в Facebook повідомила ГО "Екодім".

У вересні 2020 року екоактивісти з Португалії звернулися з позовом до Європейського суду проти 33 країн Ради Європи. Звинуватили їх в порушенні їх прав на життя, здоров'я, поваги до приватної власності. Все через лісові пожежі, які влітку минулого року охопили континент. Активісти стверджують, що це прямий наслідок глобального потепління. А воно щорічно тільки посилюється через викиди парникових газів.

До розгляду справи вже долучили експертів-кліматологів. Вчені прогнозують зростання смертності через хвилю тепла в 30 разів до кінця століття. Нагадаємо, що Україна теж не уникла лісових пожеж. З квітня по жовтень 2020 року вогонь спалахував по всій території України. Наймасштабніші пожежі сталися в Чорнобильській ЗО і Луганській області.

 

 

 
Коментарі (0)