ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Україну «тиснуть» відключення електрики

На Україну «тиснуть» відключення електрики

Українців знову підстерігають відключення електроенергії. Хоча кілька днів тому Міністр енергетики та вугільної промисловості запевняв, що графіки обмеження потужностей будуть припинені.

«Укренерго» сьогодні запровадив нові графіки відключень електроенергії. Так, за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості, обмеження потужностей будуть з 8:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00 год на величину 2116 МВт. Про це повідомляє прес-служба «НЕК «Укренерго».

«О 10.13 год. через низьку ефективність введених графіків обмеження потужності ДП «НЕК «Укренерго» надало команду на застосування графіків аварійних відключень в обсязі 3119 МВт – на величину дисбалансу потужності в ОЕС України», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимр Демчишин раніше заявляв, що віялові графіки відключень електроенергії будуть припинені.

«Сподіваюся, що найближчими вихідними відключень електроенергії не буде, або вони будуть дуже незначними», - запевнив Володимир Демчишин в п`ятницю 5 грудня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на складах українських ТЕС катастрофічно не вистачає вугілля. Якщо найближчим часом запаси палива не поповнити, то ТЕС припинять свою роботу. Це означає, що велика кількість міст залишиться без світла і тепла.

 
Коментарі (0)