ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа відключення комунальних послуг можуть ввести мораторій

На відключення комунальних послуг можуть ввести мораторій

В Україні можуть ввести мораторій на відключення комунальних послуг. Відповідний законопроект нещодавно був зареєстрований у Верховній Раді.

Українців мають намір захистити від відключень водо-,  тепло-, газо- та електропостачання на законодавчому рівні. Законопроект, котрий передбачає встановлення мораторію на відповідні дії був нещодавно зареєстрований у Верховній Раді депутатом від «Економічного розвитку» Антоном Яценком.

Зокрема, згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується ввести мораторій на «обмеження/відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України, освітнім закладам, закладам охорони здоров’я, соціальним закладам та підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги».
 
На думку ініціатора законопроекту, позапланові відключення відповідних послуг є порушенням Конституції України та Закону України «Про житлово-комунальні послуги», і призводять до катастрофічних наслідків.
 
«Українські діти навчаються у холодних дитячих садках та школах, люди годинами сидять в заблокованих ліфтах, пацієнти лікарень мерзнуть в палатах, позапланові відключення лікарень від електропостачання взагалі призводять до катастрофічних наслідків» - підкреслює він у пояснювальній записці до документу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вже не один тиждень українці змушені миритися з аварійними графіками відключення світла, або так званими «віяловими відключеннями». І хоча влада говорить про швидке вирішення проблеми за рахунок налагодження поставок вугілля з Австралії, експерти енергетичної галузі, поки «світла в кінці тунелю не бачать». Кажуть, для виходу зі сформованої ситуації потрібно не тільки знати, звідки взяти необхідну кількість палива, але й мати на це час і гроші.
 
Коментарі (0)