ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа виплату карантинної держдопомоги направлять майже 3 млрд грн

На виплату карантинної держдопомоги направлять майже 3 млрд грн

Міністерство соціальної політики підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів про порядок виплати карантинної допомоги ФОПам і найманим працівникам в червоних зонах.
Міністерство соціальної політики підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів про порядок виплати карантинної допомоги ФОПам і найманим працівникам в червоних зонах. 
 
Кабінет міністрів Україні планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи для реєстрації в додатку “Дія” на виплату 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям. 
 
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що профільні міністерства — Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики — нині активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу та працівникам, які ведуть свою діяльність у регіонах “червоної” зони.
 
“Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб уже наступного тижня розпочати реєстрацію в додатку "Дія“ на виплату 8 тисяч гривень”, — зазначив Шмигаль.
 
Всього на виплату одноразової допомоги в 8 тис. грн планують направити 2,9 млрд грн зі спецфонду бюджету.
 
Згідно з порядком, Пенсійний фонд направляє Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати карантинної допомоги ФОПам і найманим працівникам в червоних зонах в міру надходження списків від Мінціфри (заявки на отримання допомоги можна буде подати через портал Дія), але не рідше одного разу на тиждень.
 

Крім гарантованої державою допомоги, ФОПи і наймані працівники зможуть додатково отримати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування прийме відповідне рішення. 

 
Коментарі (0)