ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа залізничні вокзали цьогоріч витратять мільярди

На залізничні вокзали цьогоріч витратять мільярди

На адаптацію вітчизняних вокзалів до потреб людей з обмеженими можливостями витратять півтора мільярди гривень. За ці кошти покращать умови на близько 100 вокзалах.

ПАТ «Укрзалізниця» у цьому році планує провести роботи з адаптації залізничних вокзалів та станцій для людей з особливими потребами на суму 1,5 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Зокрема, на вокзалі в Полтаві для зручності пасажирів з інвалідністю залізничники обладнають касу вікном із заниженням підвіконням. На вокзалі в Харкові розглянуть можливість організації місця для паркування транспортних засобів і встановлять покажчик напрямку руху до пандусів у приміському павільйоні. На вокзалі станції Лозова буде облаштувано місце для паркування автомобілів.

«У січні-березні цього року передбачено нанести рельєфно-тактильні попередження по краях платформ у місцях обслуговування пасажирів із вадами зору на станціях Дніпропетровськ-Південний, Синельникове-1, Дніпродзержинськ-Пасажирський, Павлоград-1 та Чаплине», - наголошується в повідомленні.

Загалом упродовж 2016 року технічними роботами зі створення покращення умов для людей з інвалідністю буде охоплено близько 100 вокзалів та станцій.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінфін погодив з Мінінфраструктури підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажоперевезення на 15%. У відомстві зазначають, це дасть змогу направити додаткові кошти на обслуговування і модернізацію залізничної інфраструктури країни.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Січня 2016 p. 22:13
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії; звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з так званими "ліквідаціями" держустанов; по декілька років живуть на утриманні своїх родичів та перебиваються випадковими підробітками.