ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Запоріжжі через погодні умови підтоплено 50% баз відпочинку

На Запоріжжі через погодні умови підтоплено 50% баз відпочинку

У смт Кирилівка Запорізької області внаслідок погіршення погодних умов підтоплені водою близько половини баз відпочинку.

У смт Кирилівка Запорізької області внаслідок погіршення погодних умов підтоплені водою близько половини баз відпочинку.

Починаючи з 26 травня, на узбережжі Азовського моря погіршилися погодні умови. Близько 50% баз відпочинку у смт Кирилівка Запорізької області підтоплені водою на 15-20 см станом на понеділок, це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Як з’ясувалося, через різку зміну напрямку вітру (північно-східного та східного), розпочався шторм й коливання рівня води. Станом на 15:00 28 травня близько 50% баз відпочинку підтоплені водою на 15-20 см. На момент виникнення, в деяких випадках, вода взагалі досягала рівня 0,5 м.

Зранку 28 травня у селищній раді смт Кирилівка проведено засідання штабу з ліквідації наслідків негоди. Місцева влада прийняла рішення про виділення двох тракторів для перевезення людей з острова Бірючий на косу, а також про залучення рятувальників ДСНС.

Станом на 15:00 близько 100 людей перевезли тракторами. Ще 30 машин та близько 100 чоловік, які знаходились на найпроблемнішій ділянці, рятувальники на автомобілі високої прохідності САРМ відбуксирували на безпечну територію. Крім того, рятувальники на спецтехніці перевезли дитину с переломом на проїзну частину дороги, де передали до рук медиків, для подальшої госпіталізації.

Подібні ситуації щорічно виникають у прибережній зоні та пов’язані зі зміною циклонів і сильними поривами вітру. Ситуація контрольована, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області знаходяться у бойовій готовності до дій за призначенням. 

 
Коментарі (0)