ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНабережні Ялти і Алушти обійдуться країні в 16 млн грн

Набережні Ялти і Алушти обійдуться країні в 16 млн грн

За попередніми підрахунками на відновлення буде потрібно близько 16 млн грн. При цьому набережні повинні бути відновлені до початку курортного сезону

У Криму підраховано збиток, завданий набережним Ялти і Алушти в результаті сильного шторму. За попередніми підрахунками на відновлення буде потрібно близько 16 млн грн. При цьому набережні повинні бути відновлені до початку курортного сезону.

Про це повідомив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов під час всеукраїнської селекторної наради, яка відбулася під керівництвом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка 10 лютого, інформує прес-служба Радміну АРК.

«На сьогоднішній день одним із найбільш проблемних питань є набережні Ялти і Алушти: в результаті шторму вони істотно пошкоджені», - додав А.Могильов.

Глава виконавчої влади автономії також повідомив, що в даний час в Криму тривають роботи з розчищення снігових заметів на дорогах. Не припиняються роботи з відновлення електропостачання населених пунктів. «На сьогодні у нас є близько ста заявок, вони стосуються ліній малої потужності – 0,4 кіловата, ремонтні роботи ведуться і найближчим часом будуть завершені», - повідомив глава Ради міністрів Криму.

За оперативними даними, до теперішнього часу в Криму відновлено електропостачання майже в усіх населених пунктах, соціальна інфраструктура підключена до електропостачання.

На об'єктах, де тимчасово відсутнє теплопостачання, злита вода. Більшість шкіл і дитячих садків закриті.

Нагадаємо, 26-27 січня і 7-8 лютого шторм, що досягав 6-8 балів, розбив набережну Алушти, змив частину пляжів і зруйнував ряд будівель на південному березі Криму. На набережній Ялти в результаті шторму перевернуті бетонні плити, піднята тротуарна плитка, розбиті ліхтарі, пошкоджено дерева.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)