ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНабули чинності ДБН, завдяки яким реагування на аварії на водопроводах стане оперативнішим

Набули чинності ДБН, завдяки яким реагування на аварії на водопроводах стане оперативнішим

В останній день лютого, в дію вступили нові зміни у ДБН, якими введено можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного і гарячого водопостачання.
В останній день лютого, в дію вступили нові зміни у ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво», якими введено можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного і гарячого водопостачання. 
 
Це дозволить оперативніше виявляти можливі аварійні та інші ситуації на водопроводах і вчасно реагувати на них.
 
Згідно зі змінами до ДБН, рекомендується встановлювати між засобом обліку води і наступним (за напрямком руху води) запірним пристроєм, а також на вводі водопроводу (до регуляторів тиску) прилади вимірювання тиску води з передачею інформації на диспетчерський пункт та диспетчеризацією.
 
Також у зазначених змінах містяться норми щодо підвищення пожежної безпеки водопроводів, а також покращення роботи каналізації за рахунок встановлення спеціальних пристроїв для взмучування осаду.
 
Зміни до ДБН розроблені Українським державним науково-дослідним проектно-вишукувальним інститутом «УкрНДІводоканалпроект».
 
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.
 
Коментарі (0)