ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацкомісія встановила новий тариф на воду для Києва

Нацкомісія встановила новий тариф на воду для Києва

У столиці підвищать тариф на централізоване водопостачання та водовідведення. Здорожчання послуг відбудеться на рівні майже 40%.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для ПАТ «Київводоканал» на 37,2%. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Нацкомісію, передає «РБК-Україна».

Тож з 1 травня за водопостачання та водовідведення  «Київводоканал» платитиме 10,24 грн/куб. м. Раніше тариф становив 2,78 грн за 1 кубометр.

Зокрема, за холодне водопостачання встановлено тариф 5,42 грн за кубометр, а за водовідведення 1 куб. м встановлено ціну на рівні 4,82 грн.

У Нацкомісії зауважили, що в тариф уже закладено витрати пов’язані з обслуговуванням лічильників води.

Згідно з рішенням НКРЕКП «Київводоканал» також зобов’язаний опублікувати на своєму сайті структуру тарифу та детально пояснити кожну його складову.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці за січень-лютий 2015 року заплатили майже 10 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги. Проте, у лютому заборгованість населення збільшилась приблизно на 2% порівняно з січнем цього року.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Квітня 2015 p. 18:26
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 4-5 разів перевищує нормативне. А зменшення норм споживання ХВ з 5,5 кубометрів до 1,6 кубометрів на особу мало на меті лише значне зменшення розміру субсидій, оскільки субсидії призначаються тільки в межах норм споживання. ---------------------------------------------------------------------- Думаю, що якщо квартирних лічильників ХВ і ГВ не передбачено будинковим проектом, то мешканці дійсно повинні платити лише в межах норм споживання. Або нехай ЖЕКи безплатно встановлять у квартирах таких будинків свої лічильники ХВ і ГВ, або хоча б лічильники ХВ.