ГоловнаНовини ЖКГПодіїНацкомісія з цінних паперів контролюватиме накопичувальні пенсії в Україні

Нацкомісія з цінних паперів контролюватиме накопичувальні пенсії в Україні

Учасники ринків небанківських фінансових послуг продовжать керуватися законодавством, введеним за час діяльності Нацкомфінпослуг.
З 1 липня 2020 року функцію регулювання та нагляду у системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управління майном при будівництві житла та операцій з нерухомістю розпочала виконувати Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку України.
 
Про це повідомила пресслужба комісії.
 
"Учасники ринків небанківських фінансових послуг продовжать керуватися законодавством, введеним за час діяльності Нацкомфінпослуг. Ліцензії на послуги будуть вважатися переоформленими відповідно до цього законодавства", - відзначили в НКЦПФР.
 
Там додали, що зараз розробляється нова редакція ліцензійних умов здійснення діяльності на ринку цінних паперів, дія яких поширюватиметься на вищевказані види діяльності.
 
"Найближчим часом документ планується винести на обговорення", - повідомили в пресслужбі.
 
Розповіли і про прийдешні перевірках. Так, в комісії розраховують провести перевірки нових професійних учасників фондового ринку після держреєстрації відповідного нормативно-правового акта, що регулює порядок проведення планових та позапланових перевірок. Очікується, що його зареєструють у вересні 2020 року.
 
Коментарі (0)