ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНацкомісії обіцяють «повну» незалежність

Нацкомісії обіцяють «повну» незалежність

Нацкомісію чекають зміни на законодавчому рівні. Зокрема, чиновники планують розширити сфери незалежності регулятора. Відповідний законопроект обіцяють подати на розгляд вже через місяць
Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планують зробити фінансово, політично та функціонально незалежним органом. Відповідний законопроект обіцяють подати на розгляд Верховної Ради через місяць. Про це заявив в. о. голови НКРЕКП Дмитро Вовк, передає «РБК-Україна».
 
Крім цього, чиновник наголосив, що регулятор також бере участь у розробці законодавчого документа.
 
«Я очікую, що цей законопроект буде внесений на протязі цього місяця», - повідомив пан Вовк.
 
Законопроект про Нацкомісію повинен відповідати Третьому енергетичному пакету.
 
«Фінансова незалежність буде означати достатній рівень зарплат для працівників комісії. Політична незалежність - це неможливість ліквідовувати, реорганізовувати комісію, щоб вона функціонувала, і не був притягнутий політичний коло на призначення, не було ніяких квотних принципів. І функціональна незалежність, тобто всі рішення регулятора не повинні потребувати будь-яку угоду з іншими органами, можуть бути оскаржені лише в судовому порядку», - зазначив чиновник.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Нацкомісія звернулась до Кабміну з пропозицією перерахувати норми обсягів тепла для опалення житлових будинків та громадських будівель. У регуляторі зазначають, що актуалізація цих норм зменшить фінансовий тиск на населення через підвищення тарифів на ЖКП.
 
Коментарі (0)