ГоловнаНовини ЖКГПодіїНаціональний банк України очікує у наступному році зростання світової економіки

Національний банк України очікує у наступному році зростання світової економіки

Національний банк України очікує зростання у 2021-2022 роках світової економіки, однак це не компенсує втрати поточного року.
Національний банк України очікує зростання у 2021-2022 роках світової економіки, однак це не компенсує втрати поточного року. Про це під час брифінгу сказав голова ради Національного банку України Богдан Данилишин, повідомила пресслужба НБУ.
 
“Очікується, що після рецесії 2020 року світова економіка, завдяки прийнятим монетарним та фіскальним ризикам, відновить своє зростання в 2021-2022 роках. Однак, враховуючи безпрецедентність цієї кризи - вони не повністю компенсують втрати поточного року. Відновлення світових економік буде тривалим і буде тривати досить великий проміжок часу через швидкі темпи поширення епідемії насамперед в основних торговельних партнерів України і внутрішні дисбаланси, зокрема, боргові проблеми, окремих країн Єврозони, з якими також має наша держава тісні економічні контакти”, - сказав Богдан Данилишин.
 
За його словами, інфляція у світі залишиться досить пригніченою.
 

“Все ще слабкий попит попри поступове зростання заробітних плат та зниження рівня безробіття стимулюватиме інфляційні процеси як і в розвинених країнах, так і в країнах, ринки в яких розвиваються”, - додав голова ради НБУ. 

 
Коментарі (0)