ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНад Донецькою областю нависла загроза безводдя

Над Донецькою областю нависла загроза безводдя

Верхньокальміуська фільтрувальна станція продовжує страждати від обстрілів. Сьогодні вночі осколки снарядів пошкодили лінії електропередач, від яких здійснюється електропостачання станції. Сотні тисяч жителів ризикують залишитися без води і тепла.

Верхньокальміуська фільтрувальна станція знаходиться на лінії безперервного вогню вже кілька днів, до вже наявних пошкоджень щодня додаються нові. Сьогодні в 0:20 осколками снарядів були пошкоджені лінії електропередачі, від яких здійснюється електропостачання станції. Над мільйоном жителів Донецької області, які забезпечуються водою від цієї фільтрувальної станції, нависла загроза залишитися без води і тепла. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії «Вода Донбасу».

Ця загроза стала реальністю для 650 тис. людей, що проживають в містах: Красноармійськ, Українськ, Гірник, Курахове, Селідове, Димитров, Білозерське, Новодонецьке, Олександрівка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, а також довколишніх селах і селищах. 
 
«Вже зараз міста Дзержинськ, Вуглегірськ, Дебальцеве кілька днів перебувають без води через пошкодження магістральних водоводів. Можливості приступити до ремонту немає, так як тривають бойові дії», - поінформували у компанії.
 
З 14 січня через обстріли неможливо виконати ремонтні роботи на Донецькій фільтрувальній станції. Без води Авдіївка, Красногорівка, Ясинуватський район.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сьогодні Миронівська ТЕС повністю зупинилася - не виробляє електрику і тепло. Через обстріли на підприємство неможливо доставити вугілля та хімреагенти для очищення води.
 
Коментарі (0)