ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОдна з ТЕС Донецької області повністю припиняє роботу

Одна з ТЕС Донецької області повністю припиняє роботу

Сьогодні Миронівська ТЕС повністю зупиниться - не вироблятиме електрику та тепло. Через обстріли на підприємство неможливо доставити вугілля та хімреагенти для очищення води.

З 10:00 29 січня ДТЕК Миронівська ТЕС повністю зупиниться - через бойові дії вона не буде виробляти ні електроенергію, ні тепло. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії «ДТЕК».

«Безперервні обстріли території ДТЕК Миронівської ТЕС і високий ризик для життя співробітників, вихід з ладу устаткування і неможливість доставити на станцію вугілля та хімреагенти змусили прийняти рішення про повну зупинку теплової електростанції. Планова зупинка станції врятує її від пошкоджень, які буде неможливо усунути», - сказали в компанії.
 
У «ДТЕК» пояснили, що з 22 січня через обстріли і пошкоджень на відкритому розподільчому пристрої ДТЕК Миронівська ТЕС припинила виробляти електроенергію єдиним останнім працюючим енергоблоком. Тоді в роботі залишався тільки котел №4, який виробляв тепло для селища Миронівський.
 
У вівторок 27 січня енергетики прийняли рішення контрольовано відключити єдино працюючий котел і таким чином повністю відключити станцію щоб уникнути аварій, наслідки яких буде неможливо відновити в умовах бойових дій, крайньої нестачі ремонтного персоналу і необхідних запчастин.
 
«Через бойові дії на ТЕС неможливо доставити вугілля. Запаси палива на ранок 28 січня становили 4,5 тис. тонн. Проектним паливом для Миронівської ТЕС є вугілля марки «Г», яке залізничними вагонами приїжджало з Павлограда. Зараз цей шлях - під постійним обстрілом», - додали в прес-службі.
 
Також, згідно з інформацією прес-служби, на ДТЕК Миронівської ТЕС неможливо доставити хімреагенти, необхідні для обов'язкового очищення води перед нагріванням в котлах.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Красноармійськ Донецької області ризикує залишитися без тепла. Там вже відсутнє водопостачання через атаки терористів, які пошкодили трубопровід каналу Сіверський Донець. Це і може стати причиною припинення теплопостачання.
 
Коментарі (0)