ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНад залізничниками «нависла» кадрова суперечка

Над залізничниками «нависла» кадрова суперечка

«Укрзалізниця» звільнила керівний склад Південно-Західної залізниці через підозри у можливих зловживаннях. Очільники останньої не згодні з рішенням вищого органу.

Виконувач обов'язків генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці (ПЗЗ). Відповідні накази за підписом пана Бланка від 19 березня опубліковано на сайті Південно-Західної залізниці, повідомляє прес-служба.

У свою чергу, колектив Південно-Західної залізниці заявив, що має намір не виконувати наказів вищого органу - Держадміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»). Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПЗЗ.
 
Відповідно до повідомлення, дані накази є злочинними, такими що прямо суперечать Законам України та створюють реальну загрозу національній безпеці України.
 
«Статтею 4 закону «Про залізничний транспорт» встановлено, що Залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті. Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту», - йдеться у повідомленні.
 
В ПЗЗ додали, що одномоментне звільнення керівного складу залізниці призводить до зупинення діяльності Південно-Західною залізницею, оскільки до компетенції звільнених осіб належить виключне право прийняття наказів та розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці.
 
Пізніше в Мінінфраструктури пояснили, що звільнення керівників ПЗЗ відбулось через підозри у можливих зловживаннях. Про це заявив заступник Міністра Володимир Омелян.
 
Також, у відомстві кажуть, що звільнень рядового персоналу не буде: «Міністерство однозначно заявляє: жодних звільнень, окрім уже проведених, не планується. Зокрема, жодних звільнень начальників дирекцій та інших».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Мінінфраструктури «за» монетизацію пільг. Лише в такому випадку, як зазначають у Міністерстві, можна підрахувати витрати на перевезення пільгових категорій громадян.
 
Коментарі (0)