ГоловнаНовини ЖКГТранспортВлада пропонує «переграти» правила пільгового проїзду у поїздах

Влада пропонує «переграти» правила пільгового проїзду у поїздах

Мінінфраструктури «за» монетизацію пільг. Лише в такому випадку, як зазначають у Міністерстві, можна підрахувати витрати на перевезення пільгових категорій громадян.

Міністерство інфраструктури пропонує монетизувати пільги для пасажирських перевезень залізничним транспортом. Про це в інтерв’ю «Українській правді» наголосив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За його словами, лише в декількох країнах не дотуються пасажирські перевезення.

«Є всього кілька країн у світі, де такої практики немає - Швейцарія, Японія. Рівень достатку там інший», - сказав Міністр.

Він також зауважив, що з теперішньою системою пільгового проїзду неможливо визначити кількість пільговиків.

«Поки, чесно кажу, я не розумію. Мені кажуть: «Ми продотувати 8 млрд гривень». А як колишній аналітик я ставлю запитання: «Як порахували? А як для пільговиків порахували? Складно уявити, хто скільки проїхав». І тут друге питання виникає – пільговики», - зауважив пан Пивоварський.

На думку чиновника, лише видавши людині певну суму на проїзд, можна буде порахувати кількість поїздок та кілометраж.

«Моя позиція, і, наскільки я знаю, Міністра соціальної політики - нам треба монетизувати пільги. Тобто, не дозволити їздити всім безкоштовно, як зараз, а видавати певним категоріям певні суми грошей на проїзд. Тоді ми зможемо отримати об'єктивну інформацію - хто, скільки і на чому проїхав», - заявив очільник Мінінфраструктури.

Крім цього, з середини квітня вартість проїзду підвищиться на 21%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, облдержадміністрації та міськради можуть позбавити права встановлювати тарифи на внутрішньообласні перевезення. Міністерство інфраструктури просить ввести відповідний мораторій.

 
Коментарі (0)