ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» не «пробачить» борги підприємств за кінець 2015-го

«Нафтогаз» не «пробачить» борги підприємств за кінець 2015-го

«Нафтогаз» не буде списувати борги підприємств за кінець 2015 року. Наголошується, що Компанія просто нарахує резерв на сумнівну заборгованість.

НАК «Нафтогаз України» не буде списувати борги підприємств, а нарахує резерв на сумнівну заборгованість. Про це заявив заступник голови «Нафтогазу» Сергій Коновець, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, згідно із обліковою політикою «Нафтогазу», резерв створюється в тому випадку, якщо заборгованість не погашається протягом року.

«Це не означає, що такі борги будуть списані або що ми припинимо використовувати всі доступні нам за законом способи повернення цих боргів», - підкресли він.

За його словами, неконсолідована фінансова звітність «Нафтогазу» за 2015 рік зараз перебуває на стадії підготовки, і говорити про остаточні цифри рано. «Але за попередніми оцінками ефект від збільшення резерву сумнівних боргів протягом 2015 року не буде перевищувати 5 млрд грн. При цьому в разі погашення цих боргів у майбутньому, фінансовий результат буде скоректований в позитивну сторону», - пояснив пан Коновець.

Нагадаємо, вчора на офіційному сайті Мінекономіки було розміщено повідомлення, що в НАК «Нафтогаз України» списали безнадійну заборгованість за IV квартал минулого року, що вплине на фінансові показники компанії.

«Цей результат не враховує списання безнадійної заборгованості, яке відбудеться наприкінці року», - зазначалось в повідомленні.

 
Коментарі (0)