ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» вимагає ставку ПДВ на імпорт газу

«Нафтогаз» вимагає ставку ПДВ на імпорт газу

У «Нафтогазі» вимагають встановити ставку ПДВ на імпорт газу для приватних компаній. Це потрібно, щоб підприємства не могли реалізовувати паливо на ринку України за завишеними цінами. У «Нафтогазі» планують викупати весь природний газ з Європи.

«Нафтогаз» вимагає скасування нульової ставки ПДВ на імпорт газу для приватних компаній. Відсутність ставки дозволяє приватним компаніям реалізовувати паливо на ринку України за завишеними цінами. Про це заявив Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє УНІАН.

У свою чергу, у компанії «Нафтогаз» планують викупати весь природний газ з Європи, поставки якого можуть розпочатися найближчим часом. «У квітні всі охочі постачати реверсний газ в Україну повинні продавати його саме «Нафтогазу». Нульова ставка ПДВ при імпорті газа дозволяє приватним компаніям реалізовувати паливо на ринку України за завишеними цінами. Імпорт газу з Європи не обкладається ПДВ. Це, на жаль, призвело до ситуації, коли газ... деякі компанії продавали навіть дорожче, ніж є можливість у нас купити у «Газпрому»», – сказав пан Коболєв. Також він зазначив, що «Нафтогаз» звернувся до Міністерства фінансів з ініціативою скасувати нульову ставку ПДВ для приватних компаній.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», У Росії підвищили ціни на газ для України. Відтепер вартість блакитного палива буде до 385,5 дол. за тис. куб. м. Про це заявив Голова «Газпрому» Олексій Міллер.
 
Коментарі (0)