ГоловнаНовини ЖКГПолітикаНелегітимний уряд Криму вирішує долю українських підприємств

Нелегітимний уряд Криму вирішує долю українських підприємств

Нелегітимний уряд Криму передав у власність республіки ряд державних підприємств України. До отримання нових дозвільних документів ці підприємства працюватимуть відповідно до законодавства, яке діяло на території Криму станом на 25 лютого 2014 року.

Нелегітимна Рада Республіки Крим своєю постановою сьогодні передала у власність Криму все рухоме і нерухоме майно державної компанії «Чорноморнафтогаз», дочірнього підприємства «Чорноморнафтогазсервіс», «Укртрансгаз» і «Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами», - повідомляє УНН.

Окрім того було доручено створити Кримське республіканське підприємство «Чорноморнафтогаз» і «Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами».

Ці підприємства до отримання дозвільних документів будуть здійснювати господарську діяльність відповідно до законодавства, що застосовувалося на території Криму станом на 25 лютого 2014 року.

Примітно, що усі названі підприємства є державними підприємствами України.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада України підтримала постанову про дострокове припинення повноважень Верховної Ради АР Крим. Відповідну постанову підтримали 278 нардепів.

Тим не менше, раніше на позачерговому пленарному засіданні нелегітимної Верховної Ради АРК  прийнято постанову «Про незалежність Криму», у якій йдеться про те, що всі установи, підприємства та інші організації, що засновані Україною або за її участі на території Криму, стають установами, підприємствами та іншими організаціями, заснованими Республікою Крим, а державна власність України, яка перебуває на день прийняття цієї Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

При цьому власність профспілкових та інших громадських організацій України, що знаходиться на день прийняття цієї постанови на території Республіки Крим, є власністю підрозділів відповідних організацій, що знаходяться в Республіці Крим, а якщо таких немає - державною власністю Республіки Крим.

 
Коментарі (0)