ГоловнаКоментаріГазопостачання«Нафтогазу» компенсують витрати на законодавчому рівні

«Нафтогазу» компенсують витрати на законодавчому рівні

Уряд готує законодавчу базу під нещодавню заяву Прем'єр-міністра щодо постачання газу та електроенергії на не підконтрольні території Донбасу.

Кабінет Міністрів підготує законопроект про компенсацію витрат НАК «Нафтогаз України» за постачання газу на підконтрольні бойовикам території в Донецькій і Луганській областях. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наразі буде відпрацьована схема - підготовлено відповідний законопроект, який дозволить компенсувати витрати «Нафтогазу» на постачання газу за рахунок бюджетних призначень, щодо пільг і субсидій, які повинні йти на фінансування тих територій», - сказав він.

Юрій Продан нагадав, що уряд не буде відключати газ і електроенергію на підконтрольних бойовикам територіях, хоча оплата звідти не надходить.

За його словами, потреба окупованих території Донбасу становить близько 1 млрд куб м газу в опалювальний сезон.

Читайте також: Над зоною АТО нависло відключення газопостачання

«Приблизно до 1 млрд кубометрів газу, певні розрахунки здійснюються, ми будемо дивитися по ситуації, але ми не дамо замерзнути там нашим людям», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», про те, що уряд має намір і далі постачати газ і електрику на території Донецької і Луганської областей, раніше заявляв Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Це наші території, це наші люди. З терористами розберемося окремо. Але на носі зима. І тому якщо зараз йти жорстко, то це в першу чергу буде жорстко по відношенню до простих людей. Тому ми будемо поставляти туди газ і електроенергію», - підкреслив він.

 
Коментарі (0)