ГоловнаГазопостачанняНАК «Нафтогаз» припинив газопостачання Кременчуцької ТЕЦ через борги

НАК «Нафтогаз» припинив газопостачання Кременчуцької ТЕЦ через борги

НАК «Нафтогаз України» переходить від слів до діла. Теплоенергетичним компаніям – боржникам відключають газопостачання.

11 вересня 2013 року, рішенням НАК «Нафтогаз України» було припинено газопостачання Кременчуцької ТЕЦ через заборгованість за газ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Полтавобленерго».

Як зазначається у Товаристві  сума заборгованості перед «Нафтогазом»  складає близько 97 мільйонів гривень. Втім, як зазначають у товаристві -  не з вини ПАТ «Полтавобленерго».

Зокрема, повідомляється, що такий борг виник через заборгованість державного бюджету з різниці у тарифах за відпущену теплову енергію і складає більш ніж 91 млн грн. та заборгованості Державного підприємства «Енергоринок» за відпущену електроенергію в сумі 56,7 млн грн.

Також «Полтавобленерго» відмічає, що борг частково виник через небажання з боку НАК «Нафтогаз України» проводити погашення заборгованості по субвенції на надання пільг й субсидій на теплову енергію у відповідності з протокольними рішеннями передбаченими Постановою КМУ від 11 січня 2005 р. № 20.

Так, «Полтавобленерго» заявляє, що відповідальність за ситуацію що склалася, лежить на НАК «Нафтогаз України».

Втім, як повідомляє «РБК Україна», директор ТЕЦ Олексій Алексєєнко заявив, що на підприємстві є 8-денний запас мазуту і сьогодні керівництво «Полтаваобленерго» поїхало в НАК «Нафтогаз України», щоб врегулювати непорозуміння.

Наразі, Кременчуцька ТЕЦ ПАТ «Полтаваобленерго» є одним з лідируючих промислових підприємств України, які виробляють електричну та теплову енергію, використовуючи хімічну енергію органічного палива.

Питання про заборгованість теплових підприємств перед енергетиками піднімається щороку напередодні опалювального сезону. Зокрема, це пов’язано із економічною необґрунтованістю тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні.

Нагадаємо, раніше  стало відомо, що в цьому році теплоенергетики заборгували НАКу 17,5 мільярдів гривень.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет Міністрів доручив НАК «Нафтогаз України» та керівникам органів центральної виконавчої влади забезпечити негайне обмеження поставок природного газу до технологічного мінімуму підприємствам, які виробляють теплову енергію у разі неповних розрахунків за спожитий газ.

Також, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявляв, що в разі, якщо до 15 жовтня  не будуть проведені поточні розрахунки підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, керівники підприємств-боржників будуть звільнені з посад.

 
Коментарі (0)