ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНардепи хочуть створити конкурентний ринок газу

Нардепи хочуть створити конкурентний ринок газу

Уряд пропонує створити в Україні конкурентний ринок природного газу. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

У Верховній Раді вчора зареєстрували урядовий проект Закону № 2250 «Про ринок природного газу». Документ пропонує створення в Україні повноцінного ринку природного газу.

Метою законопроекту, як зазначається в пояснювальній записці, є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, у тому числі, передбачених Директивою 2009/73/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу стосовно спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу про умови доступу до мереж передачі природного газу.

В уряді вважають, що прийняття  Закону України «Про ринок природного газу» дозволить створити організаційні, правові та економічні основи функціонування лібералізованого ринку природного газу в Україні та сприятиме:

впровадженню повноцінного та конкурентного ринку природного газу;

гарантуванню рівних можливостей доступу до ринку природного газу;

виконанню міжнародних зобов’язань, прийнятих на себе Україною.

А також забезпечить можливість впровадження провідних механізмів функціонування ринку природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)