ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНардепи хочуть заборонити використання в Україні шифер

Нардепи хочуть заборонити використання в Україні шифер

В Україні можуть повністю заборонити використовувати всі види азбесту і матеріали та вироби, які його містять, наприклад - шифер.
В Україні можуть повністю заборонити використовувати всі види азбесту і матеріали та вироби, які його містять, наприклад - шифер.
 
Відповідна норма внесена в законопроект №4142 "Про систему громадського здоров'я", опублікований на сайті Верховної Ради, а 4 квітня цей документ був прийнятий в першому читанні.
 
Проект закону підготовлений профільним парламентським комітетом з питань охорони здоров'я, в який входять представники різних політичних сил.
 
У документі йдеться про систему громадського здоров'я, створення нової структури, яка її буде курирувати (планується щось середнє між реінкарнацією СЕС і створенням органу за типом американської CDC, який буде займатися всім - від епідемій до контролю якості ліків, продуктів, матеріалів та інше) .
 
У статті 25 цього проекту є норма про заборону використання в будь-яких технологічних процесах і при будівельно-монтажних роботах на всіх без винятку об'єктах використання азбесту (незалежно від виду) і матеріалів і виробів, які містять азбест.
 
До цього переліку потрапляють і покрівельні матеріали, зокрема, популярний в Україні шифер. А також інші матеріали - деякі утеплювачі, водопровідні труби та інше.

Відзначимо, що азбест - це мінерал класу силікатів, канцероген, який викликає онкологію. 

 
Коментарі (0)