ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепи ініціюють мораторій на підвищення цін і тарифів ЖКГ

Нардепи ініціюють мораторій на підвищення цін і тарифів ЖКГ

Народні депутати від КПУ пропонують парламенту запровадити мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію до погашення заборгованості із виплат заробітної плати.

Про це говориться у проекті закону №1055 «Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги».

Також законопроектом пропонується до повного погашення боргів держави перед населенням заборонити нараховувати по розрахунках з 1 січня 2013 року та стягувати з українців пеню за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги.

У пояснювальній записці нардепи наголосили, що зазначений законопроект спрямований на посилення соціального захисту, перш за все, найбільш незахищених верств населення, зокрема, ветеранів ВВВ, пенсіонерів, інвалідів, багатодітних сімей тощо.

Нагадаємо, тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,2%. Такі дані оприлюднив Державний комітет статистики.

Індекс цін на транспорт у цілому становив 100,0%. Вартість перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом зросла на 0,5% та 0,2% відповідно. У той же час відбулося зниження цін на авіаційні перевезення (на 0,8%) і паливо та мастила (на 0,2%).

УНН

 
Коментарі (0)