ГоловнаНовини ЖКГПодіїНАЗК виявило в Мінінфраструктурі порушення закону «Про запобігання корупції»

НАЗК виявило в Мінінфраструктурі порушення закону «Про запобігання корупції»

НАЗК внесло припис міністру інфраструктури В.Омеляну з вимогами провести щодо працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин, що сприяли вчиненню ними правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну з вимогами провести щодо працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню ними правопорушень, пов’язаних з корупцією. Рішення ухвалено на засіданні НАЗК, повідомляє прес-служба відомства.
 
"Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну", - йдеться у повідомленні.
 
За результатами проведеної НАЗК планової перевірки, в Мінінфраструктури виявлено порушення закону “Про запобігання корупції” в частині проведення спецперевірки кандидатів на посади (надсилання запитів Мінінфраструктури до відповідних державних органів з порушенням встановлених термінів); прийняття рішення про призначення на посади без отримання відповідей на запити від Мін'юсту щодо наявності відомостей про кандидатів у ЄДРО, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, про поширення на осіб заборони займати відповідну посаду, передбаченої положеннями закону "Про очищення влади"; невжиття заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності службовця Мінінфраструктури, яка постановою суду визнана винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, однак судом не застосовано до неї покарання у зв'язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.
 
"Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести стосовно працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню ними правопорушень, пов’язаних з корупцією, а саме порушень вимог частини третьої статті 57, частини другої статті 58, частини другої статті 65 Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Припис НАЗК є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП. 

 
Коментарі (0)