ГоловнаНовини ЖКГПодіїНБУ очікує подальшого прогресу України в переговорах з МВФ

НБУ очікує подальшого прогресу України в переговорах з МВФ

Основним припущенням макропрогнозу, яке правління Національного банку України бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Основним припущенням макропрогнозу, яке правління Національного банку України бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Співпраця з МВФ зокрема допоможе проходженню піку боргових виплат восени, про це повідомила пресслужба НБУ.
 
"Національний банк України очікує подальшого прогресу України в перемовинах із МВФ. Співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами посилює спроможність уряду України підтримати економіку під час кризи та сприятиме проходженню піку боргових виплат восени", - говориться у повідомлені.
 
За прогнозом Міністерства фінансів, Україна у 2021 році витратить 599,06 млрд грн на обслуговування та виплату державного боргу, що утворився на 1 квітня, у тому числі 160,49 млрд грн за зовнішніми боргами і 438,57 млрд грн за внутрішніми боргами. Пікові обсяги платежів припадають на березень, червень і вересень.
 
У НБУ зауважили, що завдяки цій співпраці міжнародні резерви України у 2021-2023 роках перебуватимуть на достатньо високому рівні – 29-30 млрд дол. США.
 
Нагадаємо, Рада директорів МВФ у червні 2020 року ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в межах угоди Stand-by. Перший транш за новою програмою обсягом 2,1 млрд дол. Україна отримала вже 12 червня того ж року. Україна сподівалася, що до кінця 2020 року місія МВФ проведе роботу у Києві, щоб дати оцінку підстав для виділення ще одного траншу — здійснивши перегляд програми.
 

У грудні місія МВФ таки повернулася до України, пропрацювавши три дні в дистанційному форматі — усі заплановані зустрічі, як оцінювалося, пройшли добре. 

 
Коментарі (0)