ГоловнаКоментаріБудівництвоІндустріальне житло заощадить українцям копійку

Індустріальне житло заощадить українцям копійку

Для українців здешевлення житла становитиме більш як 10%. Тобто вартість квадратного метру становитиме близько 6 тис грн.

Впровадження програми будівництва «Індустріальне житло» здешевить вартість квадратного метра приблизно до 6 тис. грн. Про це в коментарі УНН сказав заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

«Наразі темпи житлового будівництва в Україні надзвичайно низькі, тому необхідно використати увесь досвід та потенціал, накопичений у сусідніх країнах. Так урядова делегація вивчила досвід будівництва у низці європейських країн і вирішили перейняти досвід, який дасть змогу значно збільшити темпи і знизити вартість будівництва, тобто так зване індустріальне житло. Суть програми полягає в тому, що будуть створюватись спеціальні комбінати, які вироблятимуть панелі, з яких створюватимуть житло. Тобто тепер житлові будинки будуть будуватись швидше та за менші кошти. До того ж, це значно здешевить і вартість самих квартир», - розповів Ігор Лисов.

Читайте також: Президентська іпотека спустошує банки

Відповідно до Програми, міські ради повинні будуть виділяти ділянку під будівництво та прокладати до місць масового будівництва житла комунікаційні мережі. Житло такої категорії буде, здебільшого, малоповерховим, близько 5-6 поверхів.

«Думаю, що для українців здешевлення становитиме більш як 10%. Тобто вартість квадратного метру становитиме близько 6 тис грн.», - висловив думку Ігор Лисов.

Нагадаємо, з 2013 року Уряд планує розпочати реалізацію програми з будівництва індустріального житла.

«На майбутній рік та на наступні ми плануємо реалізувати в Україні масштабну індустріальну програму будівництва доступного житла. Це сучасний метод, який дозволяє зводити новобудову за 60 днів. Ми ставимо перед собою амбітне завдання - будувати приблизно 100 тис. квартир на рік. Це абсолютно реально», - сказав Прем'єр-міністр Микола Азаров.

 
Коментарі (0)