ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Нелегальним» будівлям дадуть ще рік на узаконення

«Нелегальним» будівлям дадуть ще рік на узаконення

Народним депутатам пропонують продовжити термін введення в експлуатацію так званих самобудів. На узаконення таких будівель пропонують дати ще рік. Відповідний законопроект вже внесли на розгляд Парламенту

Сьогодні у будівлі Верховної Ради під номером 3696 було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт».

Зокрема, документ передбачає подовження терміну  прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт до 31 грудня 2016 року.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект таким чином забезпечить право громадян узаконити збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт об’єкти будівництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні пропонують приймати в експлуатацію «нелегальні» будівлі лише за рішенням суду. У Держархбудінспекції зазначають, що це підвищить надійність новобудов.

 
Коментарі (0)