ГоловнаНовини ЖКГТранспортНерегулярні міжнародні перевезення збільшують чисельність

Нерегулярні міжнародні перевезення збільшують чисельність

Торік у пунктах видачі дозволів Укртрансінспекції було видано 1670 дозволів на здійснення нерегулярних перевезень пасажирів у міжнародному сполученні та більше, ніж 200 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

За надання таких адміністративних послуг до Державного бюджету було перераховано понад 10 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

«З 1 вересня 2012 року Укртрансінспекцією було забезпечено роботу з оформлення та видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення. З цією метою на той час було організовано 16 пунктів видачі. Наразі їх кількість зросла до 20», – зазначив Голова Укртрансінспекції Євген Пронченко.

За словами заступника Голови Укртрансінспекції Геннадія Рака, ці 20 пунктів розташовані у 16 регіонах країни (у Сумській, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Львівській, Одеській, Житомирській, Вінницькій, Харківській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській, Київській областях та територіальних Управлінь в АРК, містах Київ та Севастополь), останні з яких для зручності перевізників розташовані безпосередньо біля пунктів пропуску «Краковець-Корчова», «Чоп-Захонь» та «Скадовський морський торговельний порт». Також за його словами, у 2012 році простежується чітка тенденція щодо збільшення кількості перевезень у міжнародному сполученні, виконаних українськими автоперевізниками. Зокрема усього (з урахуванням дозволів, виданих ДП «СМАП») було оформлено та надано майже 660 тис. дозволів – на 30 тис. більше, ніж у 2011 році.

«На сьогодні між Урядом України та Урядами іноземних держав укладено 47 Угод, положеннями яких регулюється здійснення міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів. З 45 країнами, з якими укладено Угоди, здійснюється обмін дозволами на здійснення перевезень. Відповідно до зазначених Угод щороку проводяться засідання змішаних комісій з питань автомобільного транспорту, участь у яких беруть і представники Укртрансінспекції. У 2012 році відповідно до угод та протоколів було встановлено 162 види дозволів та здійснено обмін дозволами у кількості майже 750 тис.», – наголосив заступник Голови Укртрансінспекції.

Геннадій Рак зазначив, що за участі фахівців відомства були проведені засідання змішаних комісій з питань автомобільного транспорту, під час яких встановлено квоту дозволів на 2013 рік та здійснено відповідний обмін бланками дозволів.

 
Коментарі (0)