ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНезабаром Євпаторія отримає рекордний водовід

Незабаром Євпаторія отримає рекордний водовід

Євпаторія першою в Україні отримає об'єкт водопровідного господарства з рекордним діаметром труб.

Під Євпаторією в районі села Володимирівка почали прокладати пластикові труби водоводу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі міської ради.

У будівництві водоводу використовуються пластикові труби довжиною 13,5 м і діаметром 1,2 м, які здатні витримати тиск до 10 атмосфер.

«Євпаторія першою в Україні отримає об'єкт водопровідного господарства з рекордним діаметром труб», - повідомили в міськраді Євпаторії.

Очікується, що до кінця липня буде змонтовано та введено в експлуатацію понад 2-х кілометрів водоводу.

В даний час в роботах задіяні 30 чоловік. Планується, що з метою прискорення робіт з укладання труб, монтаж буде проводитися в три зміни.

«Реалізація цього значимого проекту знаходиться під постійним контролем Кабінету Міністрів України та Ради міністрів Крим», - відзначили в міськраді.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», 25 лютого цього року сталася аварія на магістральному водоводі Чоботарська-Євпаторія (Сакський район). Було виявлено 17 проривів водогону та пошкодження засувки діаметром 300 мм. У цьому зв'язку в терміновому порядку була скликана комісія з питань техногенно - екологічної безпеки та НС. Згідно з протоколом засідання комісії, аварія на магістральному водоводі кваліфікована як надзвичайна ситуація державного масштабу.

29 лютого Кабінет Міністрів України виділив кошти Раді міністрів Криму для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на магістральному водоводі Чоботарська - Євпаторія.

 
Коментарі (0)