ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНезабаром кияни отримають новий міст

Незабаром кияни отримають новий міст

Необхідність спорудження мостового переходу через Дніпро та суміщеної з ним лінії метрополітену назріла 25 років тому.

Будівництво мосту через Дніпро у Києві завершиться у 2014 році. Вже в наступному році по ньому пройде перший автомобільний транспорт з лівого на правий берег, передає прес-служба КМДА.

«Необхідність спорудження мостового переходу через Дніпро та суміщеної з ним лінії метрополітену назріла 25 років тому. Тоді реалізацію цього об`єкта було визначено генеральним планом міста на 1985-2005 років, а згодом - генпланом на 2005-2020 років. Останнім часом темпи зведення набирають все більших обертів: два роки тому здано в експлуатацію першу чергу будівництва. В наступному році планується запуск другої черги зведення Подільсько-Воскресенського мостового переходу», - йдеться у повідомленні прес-служби.

У КК «Київавтодор» повідомили, що роботи з будівництва мостового переходу виконуються із незначним відхиленням від плану, яке найближчим часом в обов'язковому порядку буде надолужено. «Мостовий перехід має бути повністю зведеним у 2014 році, - повідомив гендиректор «Київавтодору» Георгій Глінський. - Його довжина від вул. Межигірської до бульвару Перова становитиме 7,04 км. На сьогодні побудовано близько 3 км ділянки. Тобто майже половина. Тут вже укладено гідроізоляцію та частково асфальт.

Наразі триває монтаж металоконструкцій арки-переправи через Дніпро. На сьогодні змонтовано чотири секції, монтаж 5-ої та 6-ої заплановано на жовтень цього року. У 2013 році планується запустити другу чергу будівництва мосту - на ділянці від вул. Набережно-Хрещатицької до бульвару Перова». 

 
Коментарі (0)