ГоловнаГоловнеГазопостачанняІнформація про видобуток сланцевого газу стане загальнодоступною

Інформація про видобуток сланцевого газу стане загальнодоступною

Міністерство екології та природних ресурсів запевнило що інформація про видобуток сланцевого газу буде максимально прозорою та відкритою для громадськості

Міністерство екології та природних ресурсів та громадська рада при Мінприроди підписали Меморандум про взаєморозуміння та спільні дії задля забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства, захисту навколишнього природного середовища, забезпечення доступу громадськості до інформації а також гарантування можливості участі громадськості під час проведення робіт по видобутку нетрадиційних вуглеводнів в Україні.

Цим Меморандумом Міністр Едуард Ставицький гарантує екологічним громадським організаціям повну прозорість проектів, договорів та робіт на всіх етапах видобутку сланцевого газу в Україні.

Меморандум про гарантований доступ до інформації і громадський контроль підписали громадські природоохоронні організації, що входять до Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

В основу Меморандуму лягли вимоги громадських організацій: проведення постійного екологічного моніторингу, проведення державної та незалежної екологічної експертизи об'єктів і споруд з видобутку сланцевого газу, гарантування прав громадськості на ознайомлення з проектною документацією і проектом оцінки впливу на навколишнє природне середовище, обов'язковість повних, своєчасних відповідей на всі запити.

Слід зазначити, що за оцінками міжнародних експертів в Україні запаси сланцевого газу становлять 1,3 трлн куб. м. У два рази більші запаси шахтного метану – понад 3 трлн куб. м.

Нагадаємо що у листопаді Україна планує підписати три контракти-угоди про розподіл продукції (УРП) - з видобутку нетрадиційного газу з компаніями Chevron, Shell і ExxonMobil.

 
Коментарі (1)
Gazman
24 Листопада 2012 p. 13:08
Вот, что ждёт Украину, окончательное "покращення"... http://www.youtube.com/watch?v=yRh2OlYzVec