ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП перегляне тарифи на світло для населення

НКРЕКП перегляне тарифи на світло для населення

НКРЕКП перегляне постанови про становлення та застосування тарифів на електроенергію для населення. Засідання Комісії відбудеться у вівторок 24 лютого.

У вівторок 24 лютого НКРЕКП проведе засідання, на якому може встановити нові тарифи на електроенергію для населення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг.

На порядку денному засідання:  
 
- прийняття постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню»;
 
- прийняття постанови НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію».
 
До речі, Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу «Фокус» заявив, що домовленості з Міжнародним валютним фондом передбачають зростання тарифів на електроенергію для населення на 40% із березня. Глава Міненерговугілля також повідомив, що тарифи на природний газ для населення і теплокомуненерго підвищуватимуть до ринкового рівня поетапно протягом двох років, але перше збільшення відбудеться після завершення опалювального сезону вже у квітні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що Україна узгодила з МВФ підвищення тарифів на газ на 280%, на тепло - на 66%. 
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
20 Лютого 2015 p. 22:54
У 2010-2013 роках держава потурбувалася, щоб тисячі найбільш соціально незахищених працівників залишились без роботи у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ. А тепер держава піклується, щоб ці залишені нею без засобів існування та досі не працевлаштовані не мали права на субсидію чи компенсацію.
Коля Пухов
22 Лютого 2015 p. 21:24
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Знецінення гривні автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--фактично це означає, що держава відмовляється від теперішніх національних грошей.