ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП пропонує знизити тарифи на світло для населення

НКРЕКП пропонує знизити тарифи на світло для населення

НКРЕКП пропонує знизити нічний тарифний коефіцієнт для стимулювання населення використовувати електрику у нічний період.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зауважимо, згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнту з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години доби). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії.
 
«Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний період за зниженим тарифом. Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди» - переконані у НКРЕКП.
 
Відповідний документ найближчим часом буде оприлюднено для громадського обговорення на офіційному сайті комісії.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше НКРЕКП оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС. 
 
Коментарі (1)
Sergiy
12 Грудня 2014 p. 13:45
А можливо сладові пропорційні 0,2 залишити в тарифі ,як інвестскладову за рахунок якої встановити відповідні прилади обліку ,для обліку електроенергії в нічний час.