ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП сподівається на підтримку підвищення ставок за приєднання до електромереж

НКРЕКП сподівається на підтримку підвищення ставок за приєднання до електромереж

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг сподівається, що Мін’юст все ж зареєструє постанову регулятора щодо змін у процедурц підключення до електромереж. У НКРЕКП наголошують, що це прямі обов’язки Міністерства, як

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг сподівається, що Міністерство юстиції все ж зареєструє постанову регулятора щодо підвищення ставок за приєднання до електромереж для фізичних осіб. Однак, у НКРЕКП наголошують, що постанова передбачає спрощення самої процедури. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

При цьому, він наголосив, що Мінюст не виконує свої прямих обов’язків.

«Міністерство Юстиції/Справедливості замість виконання своїх виключних функцій з державної реєстрації ставок за стандартного приєднання, прийняло рішення для PR обговорити і озвучити свою відмову від реєстрації на засіданні уряду», - написав посадовець.

Окрім того, пан Вовк наголосив, що пропозиції щодо спрощення процедури приєднання були направлені уряду ще в квітні минулого року. Тож, у НКРЕКП сподіваються на прийняття законів ринку електроенергії та спрощення підключень будуть максимально швидко передані Кабміном до Верховної Ради.

Поміж тим, у регуляторі висловили сподівання, що Мін'юст проведе державну реєстрацію ставок стандартного підключення, «і споживачі за яких так переживають не будуть чекати місяцями і отримають можливість підключатися». А також буде прийнятий Закон про регулятор (НКРЕКП), який виключить існуючі сьогодні втручання.

Нагадаємо, Кабмін відмовився юстувати постанову НКРЕКП, яка пропонує підвищити ставки на приєднання до електромереж більше, ніж на 70%. Такі дії урядовці пояснюють тим, що це призведе до дотування обленерго за кошти споживачів.

 
Коментарі (0)