ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУряд відмовився дотувати обленерго за кошти споживачів

Уряд відмовився дотувати обленерго за кошти споживачів

Кабмін відмовився юстувати постанову НКРЕКП, яка пропонує підвищити ставки на приєднання до електромереж більше, ніж на 70%. Такі дії урядовці пояснюють тим, що це призведе до дотування обленерго за кошти споживачів.

Кабінет Міністрів відмовився юстувати постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо підвищення тарифів на приєднання до електромереж для фізичних осіб. Адже, це буде прямим дотуванням обленерго за кошти споживачів. Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко, передає «Інтерфакс Україна».

Посадовець наголосив, що цією постановою НКРЕКП пропонує підвищити ставки для фізосіб за приєднання до електромереж більше, ніж на 70%.

«Я проти того, щоб ми дотували приватні обленерго шляхом збільшення тарифу для фізичних осіб і при цьому не спрощували бюрократичний порядок підключення. Це нонсенс!», - заяивив він.

Окрім того, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко вважає, що технічні умови, які видаються обленерго на підключення до електромереж часто містять необґрунтовані витрати.

«Там інтереси власників обленерго. Беремо список власників обленерго і відразу розуміємо, що вони роблять. Чиста монополія, знімають гроші зі всієї країни монопольному змовою. Змова покривається органами державної влади у вигляді незалежного органу НКРЕКП», - заявив Міністр.

Читайте також: «Київенерго» і КМДА змовилися щодо підвищення тарифів

Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк в свою чергу заявив, що чекатиме від регулятора план дій підвищення ставок.

«На наступне пленарне засідання Кабміну запрошуємо НКРЕКП, АМКУ. Мінрегіон – старший за доповіддю ... Рішення про підвищення тарифу не юстируется до того моменту, коли буде затверджена загальна концепція. В наступну середу слухаємо, яким чином вони планують це робити», - сказа очільник уряду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, останній рік для України пройшов: з одного боку під гаслами захисту споживачів, а з іншого - підвищення тарифів на комунальні послуги. Однак, щоб не робила влада у обох напрямках, - чимало промахів.

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай1
19 Лютого 2016 p. 10:13
Уряд придумав нове значення слова "дотувати". Тепер отримання лікарем винагороди за роботу буде тлумачитись, як дотування лікаря пацієнтами? Оригінальна версія. Хоча дивного нічого- сьогодні уряду треба виглядати гарним. Розумним він буде вчора.